Biesheuvel Techniek is met meer dan 350 medewerkers en een omzet van ca. €100 mio een succesvolle en toonaangevende onderneming. Biesheuvel levert een compleet assortiment Industrial Supplies (Machine onderdelen, gereedschap, werkkleding, etc.) en Industrial Up-Time services om productieprocessen optimaal te laten functioneren. Met de unieke UP-TIME services bieden de specialisten van Biesheuvel Techniek technische en
logistieke mogelijkheden om kosten te besparen, down-time te verminderen en de productiviteit van haar klanten te verbeteren. Dit maakt Biesheuvel Techniek onderscheidend in de markt als Multi-Specialist.

Biesheuvel Techniek maakt deel uit van IPH group dat met een omzet van ca. €1mrd en circa 4.000 medewerkers een sterke positie inneemt in technische toeleveringen binnen de Europese markt.

Het centrale DC in Venlo is het logistieke knooppunt van de Biesheuvel organisatie. Het merendeel van alle goederenontvangsten, leveringen aan klanten en andere Biesheuvel vestigingen, vindt van hieruit plaats en worden binnen 24 uur verwerkt.

Functie

Je geeft leiding aan circa 40 medewerkers (inclusief parttime en uitzendkrachten), verdeeld in 4 teams met teamleider en rapporteert aan de Manager Supply Chain. Je zorgt voor een juiste dagelijkse bezetting en doet eerste-lijns HR werkzaamheden (functioneringsgesprekken, verzuim, werving /uitstroom). Belangrijk is dat je structureel aan de slag gaat met het ontwikkelen van kennis en vaardigheden van het team, daarnaast ben je verantwoordelijk voor continue procesverbetering. Verder zorg je voor de dagelijkse tijdige en complete leverperformance richting klanten. Je zorgt voor een optimaal functionerend en correct ingericht / ingeruimd magazijn en hecht waarde aan het veiligheidsbeleid en geeft daar uitvoering aan. Je rapporteert over het functioneren van het DC (KPIs) richting management en de medewerkers en stuurt hen hierop aan. Je houdt kwartaalreviews / onderhandelingen met toeleveranciers op logistiek vlak (bijvoorbeeld transport, verpakkingsmateriaal, logistieke middelen) met als doel het verbeteren van de performance of condities.

Het betreft een zelfstandige positie met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling

Profiel

 • Je hebt HBO werk/denkniveau met relevante kennis op het gebied van Supply Chain, logistieke processen, optimalisatie van de logistiek en automatiseringssoftware (MS Dynamics AX is een pré).
 • Je bent werkzaam in een DC, bij een logistiek dienstverlener, bij een software bedrijf of consultancy organisatie welke zich op logistiek richt
 • Je hebt ervaring met het leiding geven aan een logistieke operatie, bijvoorbeeld als DC / warehouse manager, supervisor, teamleader of coördinator
 • Je beschikt over enige kennis van procesoptimalisatie methodieken zoals LEAN, Six Sigma en QLTC
 • Kennis van MRO artikelen / productgroepen / leveranciers is een pré

Bij de selectie van kandidaten zal worden gelet op de volgende competenties en eigenschappen:

 • People Management, je hanteert meerdere stijlen en past die toe, afhankelijk van de situatie
 • Resultaatgerichtheid, voortdurend optimaliseren in processen en met het team (People Management) en laat je bij het stellen van prioriteiten leiden door de directe toegevoegde waarde voor de klant.
 • Energie en initiatief
 • Consequente en vasthoudende manager, besluitvaardig, normstellend en duidelijk
 • Plannen en organiseren en handelen volgens Plan-Do-Check-Act
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel schriftelijk (rapportages en HR gerelateerde brieven) als mondeling (bespreken en aanspreken)
 • Teamplayer, gericht op samenwerken, ‘het voor elkaar over hebben’
 • Organisatie sensitiviteit

Aanbod

 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Bonus en winstdelingsmogelijkheden: incentives die jou helpen het beste uit jouzelf te halen en het totaalpakket optillen van marktconform naar uitstekend
 • Goede collectieve pensioenregeling
 • Biesheuvel Techniek is een groeiende en financieel sterke (internationale) organisatie met een informele en collegiale werksfeer
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingen en zelfstandig werken

Voor meer informatie inzake deze vacature
Jan Janssen, Recruitment Consultant
Mobiel: 06-51555405 of per mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (gebuik de groene button "solliciteren" voor uw sollicitatie)
De sollicitatieprocedure wordt exclusief in behandeling genomen door Bureau Janssen

Solliciteren

Tijdpad voor jouw sollicitatie
Vacature is geplaatst op 12 maart.
We streven naar een benoeming eind April.
Zo lang de vacature on-line staat heeft het zin om erop te reageren
Je krijgt altijd een persoonlijke reactie per telefoon of mail op jouw sollicitatie van Bureau Janssen