Biesheuvel Techniek is met meer dan 350 medewerkers en een omzet van ca. €100 mio een succesvolle en toonaangevende onderneming. Biesheuvel levert een compleet assortiment Industrial Supplies (Machine onderdelen, gereedschap, werkkleding, etc.) en Industrial Up-Time services om productieprocessen optimaal te laten functioneren. Met de unieke UP-TIME services bieden de specialisten van Biesheuvel Techniek technische en
logistieke mogelijkheden om kosten te besparen, down-time te verminderen en de productiviteit van haar klanten te verbeteren. Dit maakt Biesheuvel Techniek onderscheidend in de markt als Multi-Specialist.

Biesheuvel Techniek maakt deel uit van IPH group dat met een omzet van ca. €1mrd en circa 4.000 medewerkers een sterke positie inneemt in technische toeleveringen binnen de Europese markt.

Ben jij toe aan een uidagende nieuwe rol waarin je analyse en daadkracht samen kunt brengen? Grote kans dat deze vacature jou dan enorm aanspreekt:

Inventory Analyst (m/v)

Het centrale DC in Venlo is het logistieke knooppunt van de Biesheuvel organisatie. Het merendeel van alle goederenontvangsten, leveringen aan klanten en andere Biesheuvel vestigingen, vindt van hieruit plaats en worden binnen 24 uur verwerkt.

Het doel van deze nieuwe functie bij Biesheuvel Techniek, is het verder opzetten van een structureel voorraadbeheer. De analyse beperkt zich niet alleen tot de eigen voorraad, bij Biesheuvel staat de klant centraal. Daarom is een essentieel onderdeel van de functie om patronen te herkennen in klantvraag en tijdig afwijkingen te signaleren en op basis van deze informatie actief bij te sturen in overleg met diverse collega’s.
Verder zal je vanuit deze functie ook invloed gaan uitoefenen op leveranciers-prestaties. Je signaleert onder andere in- of overcomplete leveringen, de tijdigheid ervan, aanspraken op bonussen (bijvoorbeeld wanneer een bepaald volume bij een leverancier is afgenomen), en mogelijkheden om van (bijvoorbeeld) retourgaranties gebruik te maken. Hiervoor heb je intensief contact met diverse collega’s binnen Biesheuvel maar ook bij gelegenheid direct contact met leveranciers of klanten.

Deze functie kent een zeer interessante diepgang die grote toegevoegde waarde kan hebben voor klanten. Je bent niet alleen signalerend analist maar initieert ook opvolging bij jouw bevindingen. Echt een job voor een teamplayer!

Met zo’n 60.000 verschillende artikelen en een omzet van €100 mio valt er nog al wat te analyseren en te rapporteren over de voorraad. Je zult in deze functie veel plezier hebben van goede vaardigheden in excel of access en daarnaast van kennis van voorraadmanagement software. Je zult regelmatig gaan rapporteren over omloopsnelheid, obsolete (verouderde) stock, aantallen per classe / categorie / klant / etc., afschrijving en voorraadwaarde en de status van de cycle count. Verder zal je na enige inwerktijd ook voorraadvoorstellen gaan doen. Toekomstige ontwikkelingen die de functie alleen nog maar méér inhoud zullen geven zijn de toenemende VMI samenwerkingen (Vendor Managed Inventory, door Biesheuvel beheerde voorraden van/bij klanten).

Profiel

 • Je hebt een HBO of WO opleiding zoals de Fontys vervoersacademie Venlo of HEAO met enkele jaren relevante werkervaring of je bent (bijna) afgestudeerd en deed een zeer relevante stage t.a.v. de functie
 • Kennis van MRO artikelen / productgroepen / leveranciers is een pré
 • Bij de selectie van kandidaten zal worden gelet op de volgende competenties en eigenschappen:
 • Resultaatgerichtheid, voortdurend willen optimaliseren, met het team verbeteringen organiseren met toegevoegde waarde voor de klant
 • Teamplayer met natuurlijke gun-factor
 • Energie en initiatief
 • Gedisciplineerd, consequent en vasthoudend
 • Data kunnen ordenen, analytisch bekijken, data uit diverse bronnen bijeenbrengen
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel schriftelijk (rapportages) als mondeling (overleg met supply chain, inkoop, financiële afdeling, leveranciers en soms klanten)
 • Kritisch, accuraat en zorgvuldig

Aanbod

 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Goede collectieve pensioenregeling
 • Biesheuvel Techniek is een groeiende en financieel sterke (internationale) organisatie met een informele en collegiale werksfeer
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingen en zelfstandig werken

Voor meer informatie inzake deze vacature:

Jan Janssen, Recruitment Consultant, Mobiel: 06-51555405 of per mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Gelieve het mailadres alleen te gebruiken voor informatie-aanvragen.


Solliciteren

Solliciteren kan (alleen) door gebruik te maken van de sollicitatie button.

Solliciteren

Zo lang de vacature on-line staat heeft het zin om erop te reageren

Je krijgt altijd een persoonlijke reactie per telefoon of mail op jouw sollicitatie van Bureau Janssen.