Ben je een dynamische bouwer en business partner die voor 300 mensen een zeer betekenisvolle en dankbare taak gaat vervullen? Ben jij goed voor 'operational excellence' in HR processen, een kritische sparringpartner voor management en 'coach' voor jouw collega's? Dan is dit wellicht de ideale vervolgstap in jouw loopbaan!

Senior Manager HRM (VERULD)

Over van Happen
Van Happen is een typisch Brabantse, florerende en dynamische familieonderneming, opgericht in 1937 met een breed maar samenhangend scala aan bedrijfsactiviteiten. Van Happen verhuurt en verkoopt diverse soorten containers (van rolcontainer tot 40-voet container), grotendeels gericht op het verwerken van afval stromen van bedrijven en particulieren. Ook het bijbehorende transport van aanvoer van lege containers en afvoer van gevulde containers (in het Nederlands grondgebied beneden de grote rivieren) hoort tot het diensten pakket. In aanvulling daarop verzorgt Van Happen het management van de opgehaalde afval stromen welke voor een belangrijk deel worden verwerkt in een eigen, volautomatische sorteerlijn. Containers worden ook ingezet voor het creëren van ruimte: daartoe verhuurt, verkoopt, repareert en onderhoudt Van Happen (eventueel op maat gemaakte) opslag- en kantoorunits. Tot slot transporteert Van Happen bulk en zware of moeilijk te laden/lossen goederen.

Met 300 gemotiveerde medewerkers wordt een omzet gerealiseerd van €63 miljoen (boekjaar 2015). Daarvoor worden jaarlijks 38.000 containers beheerd, 400.000 ton afval vervoerd en verwerkt en 10 miljoen kilometers gereden. Als afval verwerker streeft Van Happen ambitieuze MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) doelstellingen na.

Van Happen logo

 

 

 

Bij: Van Happen Containers
Standplaats: Eindhoven

 
Solliciteren

Over de functie (organisatie)
In deze veelzijdige functie stuur je een team van 3 personen aan (2 FTE), ben je lid van het Management Team van Van Happen en rapporteer je aan de directie. In het MT zijn tevens vertegenwoordigd de Manager Logistiek, de Controller, de Manager Operations en de Marketing en Sales Manager. De (statutaire) directie bestaat uit twee gebroeders Van Happen en de Financieel Directeur. De portefeuilles Commercieel Management en Operations Management zijn bij de gebroeders van Happen belegd (elk verantwoordelijk voor één van de portefeuilles).

Het personeelsbestand bestaat voor twee-derde deel uit chauffeurs, daarnaast is nog eens een kwart aan het werk in de overslag en containerwerkplaats. Vanuit een efficiënt hoofdkantoor werken voorts zo’n 40 mensen aan de aansturing van de organisatie (onder andere finance, logistiek, planning, HR, ICT, KAM en commercie).

Van Happen heeft een interessante en vooruitstrevende visie op personeelsbeleid, waarbij vitaliteit (gezondheid), talent ontwikkeling (o.a. door een eigen Van Happen Academy) en klantgerichtheid bij medewerkers sterk worden gestimuleerd. Van Happen kenmerkt zich door een ongecompliceerde, informele maar directe organisatie cultuur waarin initiatief en vakmanschap worden gestimuleerd.

Over de functie (inhoud)
In deze interessante HR uitdaging ben je enerzijds breed en op een hoog niveau met jouw vak bezig. Tegelijk is de schaal van de onderneming zodanig dat je meteen resultaten ziet van genomen acties. Dit vraagt om een stevige HR professional die strategisch denken combineert met een praktische inslag en het hele spectrum van HR activiteiten kan overzien en aansturen.

Op de volgende manieren kun je als Senior HR Manager excelleren:

 • Meer operationeel en ‘dienstverlenend’ draag je zorg voor ‘operational excellence’ in de logische onderliggende vakgebieden van Human Resources Management, zoals Recruitment, Compensation & Benefits, Vitaliteit, Learning & Development, Personeelsadministratie en ‘HR support’ (loonsverhoging, contractuitbreiding, promotie, ontslag, . . .). Hierbij streef je naar ‘ontzorging’ en dienstverlening naar medewerkers en management. Deze deelgebieden zijn reeds op een tamelijk hoog niveau ingericht.
 • Je neemt overtuigend de rol van HR business partner en sparringpartner voor het management in strategische issues en management vraagstukken. Dit vindt zijn beslag in zowel formele als informele overlegvormen, op geplande en ongeplande momenten en op aanvraag maar ook ongevraagd. Daarbij kijk je duidelijk over de randen heen van jouw eigen vakgebied en spiegelt met het management de consequenties op HR gebied van (voorgenomen) besluiten. Je bent verder een volwaardig MT / directielid die ook zijn mening durft te geven over onderwerpen buiten de directe scope van HRM.
 • Je entameert / onderhoudt een cultuur waarin mensen hun talenten ten volle kunnen benutten, het beste van zichzelf geven en elkaar (durven) aanspreken op prestaties, resultaat en verwachtingen. Hierin ben je zelf een sprekend voorbeeld op alle niveaus in de organisatie. Als sparringpartner op directieniveau bewaak je (en beïnvloed je wanneer nodig) het niveau van samenwerking, verbinding, eendracht en productiviteit van het Management / Directieteam en MT vergaderingen.

 

Met de volgende onderwerpen ga je als Senior HR Manager meteen aan de slag:

 • Net als bij veel andere ondernemingen die uitsluitend of in belangrijke mate transportactiviteiten uitvoeren, is het werven en selecteren van chauffeurs een belangrijk thema op de HR agenda. Recruitment wordt reeds op een tamelijk hoog niveau uitgevoerd. De Senior HR Manager gaat aan de slag met het onderzoeken van nieuwe samenwerkingsvormen (zoals ‘pooling’ van chauffeurs) en het aanboren van nog onontgonnen (buitenlandse) arbeidsmarkten. Tegelijk zal het zich lonen ook aandacht te schenken aan retentie-beleid met het oog op een beheersbare wervingsdruk. Door slim in te zetten op Learning & Development kan uit een bredere ‘pool’ personeel worden geworven waarmee schaarse arbeidsmarkten te lijf kunnen worden gegaan.
 • Successionplanning en loopbaanontwikkeling; beiden in samenhang met retentie van talent en Learning & Development activiteiten

 

De volgende taken en verantwoordelijkheden completeren het beeld van deze functie:

 • Je geeft leiding aan de afdeling Human Resources Management, stuurt en ontwikkelt het team en zorgt ervoor dat de afgesproken doelstellingen worden gerealiseerd
 • Je draagt zorg voor tijdige en relevante rapportages rond de belangrijkste HR thema’s
 • Je bent –zoals reeds aangegeven- de business partner, sparringpartner en raadgever, komt gevraagd en ongevraagd met advies en kunt vanuit die rol inspiratie en visie inbrengen. Je bewaakt de samenhang tussen beleid en uitvoering.
 • Je draagt optimaal zorg voor goede contacten met (externe) stakeholders waaronder inbegrepen (niet limitatief) vakorganisaties, de ondernemingsraad, en externe expertisehouders (providerboog)
 • Je draagt zorg voor een adequaat eigen kennisniveau en een optimale samenwerking met interne en externe specialisten, verzamelt tijdig de juiste expertise bij de juiste expertisehouders en past deze toe op de zich aandienende vraagstukken

 

Profiel van de ideale kandidaat (achtergrond)

 • WO werk- en denkniveau, minimaal HBO opleiding, idealiter aantoonbaar met kwalificaties op dit niveau, en herkent in zichzelf een praktische acadeem die kan schakelen tussen concepten en daadkracht
 • Minimaal 10 jaar werkervaring, waarvan minimaal 5 in een leidinggevende rol en ervaring als MT / Directielid vanuit HR met een minimaal vergelijkbare complexiteit
 • Je hebt idealiter ervaring met een divers personeelsbestand, bestaande uit zowel hoger opgeleide werknemers als grotere aantallen (gespecialiseerde) uitvoerende medewerkers
 • Duidelijk trackrecord in business-partnership

 

Profiel van de ideale kandidaat (vaardigheden)
De ideale kandidaat kenmerkt zich door:

 • Vakmanschap en stevigheid in diens rol als sparringpartner
 • Conceptualiteit en procesmatigheid ten aanzien van de organisatie van de HR discipline
 • Bedrijfskundig inzicht / organisatiekundig inzicht
 • Je voelt je thuis in een daadkrachtige no-nonsense omgeving met een duidelijk Brabantse signatuur

 

Profiel van de ideale kandidaat (competenties)
Bij de selectie van kandidaten zal worden gelet op de volgende competenties:

 • Leidinggeven, delegeren en coachen
 • Systematisch en conceptueel denken
 • Stevigheid en onafhankelijkheid
 • Plannen en organiseren
 • Visie en omgevingsbewustzijn

 • Impact en overtuigingskracht
 • Organisatiesensitiviteit
 • Klantgerichtheid, oplossingsgerichtheid
 • Prestatiemotivatie en resultaatgerichtheid

van Happen biedt:

 • Een trotse, dynamische en ‘groene’ werkkring
 • Een zeer veelzijdige functie met veel vrijheidsgraden, waarin je volop de ruimte krijgt om op management / directie niveau bij te dragen aan het succes van de onderneming
 • Uitstekende mogelijkheden voor inhoudelijke en professionele ontwikkeling
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

 
Solliciteren
U kunt solliciteren naar deze functie door op onderstaande button te klikken.

Solliciteren

Procedure

 • Deze vacature is geplaatst op 15 december 2016
 • Zo lang de vacature online staat heeft het zin om erop te reageren
 • Huidig stadium: gesprekken bij Bureau Janssen
 • Gelieve de sollicitatie button te gebruiken (liever geen sollicitaties per email)
 • U krijgt altijd een persoonlijke reactie per telefoon of mail op uw sollicitatie van Bureau Janssen

Meer informatie
Voor meer informatie inzake deze vacature kunt u contact leggen met Jan Janssen, Recruitment Consultant, mobiel: 06-32270713 of per mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

- De sollicitatieprocedure is exclusief in behandeling bij Bureau Janssen -